Om Nancy

Nancy Malavé är journalist, föreläsare, inspiratör och författare till boken ‘Flickan utan språk’.

Boka via mailförfrågan för en inspirerande föreläsning. Företag, Föreningar, TV-Paneler, Kulturdagar, Bibliotek och Läroverk är varmt välkomna med förfrågan. Föreläsningen och/eller Författarsamtalet utgår från hennes egna upplevelser och iakttagelser men lutar sig även på forskning och vad som sägs och sker i den svenska samhällsdebatten. Längd och innehåll anpassas efter er publik och målgrupp med rubriker som Identitet, Tvåspråkighet och Företagskultur.

Bokens bakgrund: Vi börjar i Cumaná, en liten fiskestad i Venezuela där hon föddes 1955.  Sen utvandrade Nancy med syskon och föräldrar till Sverige 1963 när hon var åtta år. Hon växte upp i Björkhagen, som är en förort till Stockholm.

Hennes skrivarlust kom efter ett studieprojekt  om tvåspråkighet, identitet och kultur, som hon sen gjorde radioprogram om på Utbildningsradion med titeln ”I sprickan mellan två språk”.  Del 1 – Varför förstår jag inte? Del 2 – Vem är jag? Därefter gick Nancy på en skrivarkurs på Skrivarakademin. Och där föddes idén till att berätta om hur det var att förlora modersmål och identitet, där läraren/ författaren Erik Grundström uppmuntrade henne att fortsätta skriva. Efter kursen tog Nancy tjänstledigt från UR och åkte till Venezuela för att söka sina rötter och göra research för debutromanen ”Flickan utan språk”

Boken släpptes i juni 2016 av Ordupplaget. I  juli höll hon sin första föreläsning på Folkuniversitetet i Stockholm.