Intressant möte med Jason Timbuktu Diakité

Har länge velat träffa  rapparen och författaren till ”En droppe midnatt”. Och här är vi!!! Jag har läst boken, varit på scenföreställning med musik och sång med texter ur boken och på Författarsamtal på Stadsbiblioteket.

Alla bör läsa den – en viktig  angelägen berättelse hur det är att befinna sig i mellanförskapet. Ett ord jag blev bekant med nyligen. Känner igen mig i att vara en mellanting av mycket. Är en korsning av indian, svart och vita gener där hudfärgen är som kaffe latte. Jag trodde länge att min hud var mer svart än brun och håret väldigt krulligt.  Tron på att jag var det är inte konstig för jag är en blandning av afro, indian och vit.

När jag och min familj kom i början på 60-talet  var landet homogent. I alla fall såg jag mest vita ljushåriga människor överallt och alla tyckte jag var sååå mörk och hade såååå lockigt hår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *